Hvad skal man kigge efter når man vælger brugt pc

Sådan vælger du den rigtige brugte PC:

At vælge den rigtige computer, kan være svært. Selv for dem der ved en del om computere, kan det være en større opgave. Computer-udviklingen går lynhurtigt, der går sjældent længe før der udkommer en ny og hurtigere model af ens computer, samtidig styrtdykker værdien på ens indkøbte udstyr så snart at en ny model findes. Det er også derfor at det er vores erfaring, hos brugtecomputere.dk, at det sjældent kan svare sig at købe en helt ny computer. Computer modeller fra tidligere generationer er sjældent meget langsommere end nyeste generation, men prisen er dog alligevel væsentligt lavere.

Brugt stationær eller bærbar computer?
BBærbar eller stationær hardware brugt

Hvad skal man så gå efter når man køber brugt computer?

Der findes ikke to computere der er ens, der vil altid være små eller store forskelle, hvad enten det er på pris, kvalitet eller ydelse. Derfor er der mange der giver op, og rådfører sig hos den lokale computerforretning. Det er i sig selv også fornuftigt nok, men du kan også være sikker på, at ekspedienten meget naturligt prøver at tale varmt for de varer, der er at finde i hans forretning - og hvor klog er du så blevet? I mellemtiden er du sikkert også druknet i begreber som bits og bytes og megahertz. Derfor er det en god idé, at rådfører dig hos nogen du kender, som muligvis ved lidt om det at købe en pc. Kender du ikke nogen, eller vil du alligevel bare gerne have et par gode råd, så kan du roligt læse videre her, hvor vi beskriver hvad du skal være opmærksom på ved køb af ny eller brugt computer.

Brugt bærbar eller brugt stationær PC?

Først og fremmest er det vigtigt at du gør dig klart om du skal bruge en brugt stationær computer eller om du mere er til en brugt bærbar computer. Hvis du fortrækker at sidde med en stor skærm og separat tastatur og mus, men stadig har brug for at kunne tage din computer med dig på farten, så anbefaler vi at du køber en brugt bærbar, og tilkøber en dockingstation med skærm, mus og tastatur. Dermed kan du let anvende din bærbar med samme muligheder som en stationær og tilmed have muligheden for at tage din brugte computer med på farten. Hvis du derimod har brug for en computer der skal kunne spilles på, laves grafik eller videoredigering på, eller som skal være i et mere prisvenligt leje anbefaler vi en stationær computer. Stationære computere findes i en lang forskellig række modeller, og er ikke længere udelukkende bygget i kæmpe klodsede kabinetter.

Du kan læse mere om både stationære samt bærbare computere i vores to nedenstående guides.

GUide til køb af stationær pc
Guide til køb af bærbar pc
Computer til farten, computer til hjemmet

Hvad skal du bruge din brugte computer til?

Når du har besluttet dig for om du har brug for en computer til at tage med på farten, eller en computer med mere ydelse, bør du beslutte, hvad du skal anvende din kommende brugte computer til. Skal du kun skrive breve og opgaver, og evt. sende lidt mail, eller har du brug for at løse større grafiske opgaver og spille de helt nye spil? Nedenfor har vi lavet et lille skema, der kan guide dig i retningen af, hvilken brugt computer du skal vælge. Skemaet kan hjælpe dig til at få en fornemmelse af, hvilken type computer du skal købe.

Hvorfor købe en brugt PC?

Der er væsentligt forskel på kvaliteten af computere, især bærbare computere. Mange af billige nye computere ser på papiret ofte ud til at være lige så gode som de dyre, men der er dog nogle væsentlige forskelle. De dyrere computere er oftere bygget i bedre materialer, køler bedre og holder derfor længere end de billige. Samtidig, da priserne på computere styrtdykker så snart at en ny model i samme serie udkommer, kan det sjældent betale sig at købe en ny model. En brugt computer i en stærk serie vil derfor oftest holde længere end en ny budget computer. Hos Brugtecomputere.dk er langt de fleste af vores modeller business bærbare, det vil sige at de er mere holdbare, kan tåle flere stød og er derfor bedre på farten.

Priserne på computere varierer meget alt efter hvilken indhold der er i computeren. Priserne er ca. priser, da computerne kan indeholde varierende styresystem, grafikkort og mængden af ram. Men vi garantere at vi kan finde en brugt computer til dig som overholder specifikationerne til de angivet priser.

Genbrugte PC
AnvendelsePCPriser fra
Let kontorarbejde, brevskrivning og email og internet. Mindre spil som ikke er grafikkrævende.Intel Core Duo
1-2 GB RAM
100 GB harddisk
Windows 7
695,-
Kontorarbejde, internet, email, musik, film, mindre spilIntel Core 2 Duo
2-4 GB RAM
250 GB harddisk
Windows 7
1495,-
Nyere spil, grafisk arbejde, musik m.m.Intel i5
4-8 GB RAM
500 GB harddisk
1-2 GB grafikkort
Windows 7
2.000,-
Helt nye spil med krævende grafik. Bemærk at mange nye spil idag er meget krævende for computerens grafikkort. Tjek derfor på dit spil hvad det kræver for at spille, eller spørg os til råds.Intel i5 / Intel i7
8 GB RAM
SSD harddisk
2-4 GB grafikkort
Windows 7
6.000,-

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at ringe til vores butik eller komme ind forbi og få en snak om hvilken brugt computer der passer til dit behov. Vi har alt fra ældre billige brugte computere og brugte bærbare computere, til nyere computere og de nyeste spille computere.