Spilleliste

Der er desværre ingen spil i din spilleliste.

Find pc'ere her
Indkøbskurv
Subtotal
Moms:
Total

Sådan vælger du den rigtige brugte PC

At vælge den rigtige computer, kan være svært. Selv for dem der ved en del om computere, kan det være en større opgave. Computerudviklingen går lynhurtigt, og der kommer hele tiden nye teknologier og produkter på marked. De computere der er blevet produceret og solgt gennem de sidste 8-10 år, er heldigvis så kraftige, at de sagtens kan opfylde behovet til de mest almindelig behov som: internetsurfing, e-mail, Office, netbank etc. Det betyder at hvis du har et helt almindeligt PC behov, så er der absolut ingen grund til at gå ud og købe den nyeste computer på marked. Der kan derfor være mange penge sparet ved at købe din PC brugt.
En computermodel fra tidligere generationer er sjældent meget langsommere end den nyeste generation, men prisen er væsentligt lavere.

Brugt stationær eller bærbar computer?
Bærbar eller stationær hardware brugt

 

Hvad skal man så gå efter når man køber brugt computer?

Der findes ikke to computere der er ens, der vil altid være små eller store forskelle, hvad enten det er på pris, kvalitet eller ydelse. Derfor er der mange der giver op, og rådfører sig hos den lokale computerforretning. Det er i sig selv også fornuftigt nok, men du kan også være sikker på, at ekspedienten meget naturligt prøver at tale varmt for de varer, der er at finde i hans forretning - og hvor klog er du så blevet? I mellemtiden er du sikkert også druknet i begreber som bits og bytes og megahertz. Derfor er det en god idé, at rådfører dig hos nogen du kender, som muligvis ved lidt om det at købe en PC. Kender du ikke nogen, eller vil du alligevel bare gerne have et par gode råd, så kan du roligt læse videre her, hvor vi beskriver hvad du skal være opmærksom på ved køb af ny eller brugt computer.

  

 

Brugt bærbar eller brugt stationær PC?

Først og fremmest er det vigtigt at du gør dig klart om du skal bruge en brugt stationær computer eller om du mere er til en brugt bærbar computer. Hvis du fortrækker at sidde med en stor skærm og separat tastatur og mus, men stadig har brug for at kunne tage din computer med dig på farten, så anbefaler vi at du køber en brugt bærbar, og tilkøber en dockingstation med skærm, mus og tastatur. Dermed kan du let anvende din bærbar med samme muligheder som en stationær og tilmed have muligheden for at tage din brugte computer med på farten. Hvis du derimod har brug for en computer der skal kunne bruges til spil, laves grafik eller videoredigering på, eller som skal være i et mere prisvenligt leje anbefaler vi en stationær computer. Stationære computere findes i en lang forskellig række modeller, og er ikke længere udelukkende bygget i kæmpe klodsede kabinetter.

Du kan læse mere om både stationære samt bærbare computere i vores to nedenstående guides.Guide til køb af stationær pc
Guide til køb af bærbar pc
 

Hvad skal du bruge din brugte computer til?

Når du har besluttet dig for om du har brug for en computer til at tage med på farten, eller en computer med mere ydelse, bør du beslutte, hvad du skal anvende din kommende brugte computer til. Skal du kun skrive breve og opgaver, og evt. sende lidt mail, eller har du brug for at løse større grafiske opgaver og spille de helt nye spil? Nedenfor har vi lavet et lille skema, der kan guide dig i retningen af, hvilken brugt computer du skal vælge. Skemaet kan hjælpe dig til at få en fornemmelse af, hvilken type computer du skal købe.

AnvendelsePCPriser fra
Let kontorarbejde, brevskrivning og email og internet. Mindre spil som ikke er grafikkrævende. Intel Core 2 Duo
 4 GB RAM
120 GB harddisk
Windows 10
495,-
Kontorarbejde, internet, email, musik, film, mindre spil Intel Core i3
4 GB RAM
 120 GB SSD
Windows 10
895,-
Mindre spil, grafisk arbejde, musik m.m. Intel i5
4-8 GB RAM
240 GB SSD
2 GB Grafikkort
Windows 10
1.595,-
Nye spil med krævende grafik. Bemærk at mange nye spil idag er meget krævende for computerens grafikkort. Tjek derfor på dit spil hvad det kræver for at spille, eller spørg os til råds. Intel i5 / Intel i7
8-16 GB RAM
240-500 SSD
4 GB grafikkort
Windows 10
2.995,-

Hvorfor købe en brugt PC?

Der er væsentligt forskel på kvaliteten af computere, især bærbare computere. Mange af de billige nye computere som sælges i elektronikvarehuse, ser på papiret ofte ud til at være lige så gode som de dyre, men der er dog nogle væsentlige forskelle. De dyrere computere er oftere bygget i bedre materialer, køler bedre og holder derfor længere end de billige. Da priserne på computere styrtdykker så snart en ny model i samme serie udkommer, kan det sjældent betale sig at købe en ny model. En brugt computer i en stærk serie vil derfor oftest holde længere end en ny budget computer. Hos Brugtecomputere.dk er langt de fleste af vores modeller business bærbare, det vil sige at de er mere holdbare, kan tåle flere stød og er derfor bedre på farten.

Vi plejer at sammenligne det med bilmarked, hvor der findes brugte kvalitets bilmærker, som Mercedes, BMW og Audi, og ligeledes findes billige mærker som KIA, Suzuki og Hyundai. Sidst nævnte mærker har en meget kortere levetid og kvaliteten er ringere. Hvor Mercedes, BMW og Audi er særdeles velegnet til gensalg på brugtmarked. Det samme gælder for Lenovo, HP og Dell i deres business serier, de er meget velegnet til gensalg da de har en langt længere levetid.

Priserne på computere varierer meget alt efter hvilken indhold der er i computeren. Priserne er ca. priser, da computerne kan indeholde varierende styresystem, grafikkort og mængden af ram. Men vi garantere at vi kan finde en brugt computer til dig som overholder specifikationerne til de angivet priser.

Brugt stationær eller bærbar computer?

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at ringe til en af vores butikker eller komme ind forbi og få en snak om hvilken brugt computer der passer til dit behov. Vi har alt fra ældre billige brugte computere og brugte bærbare computere, til nyere computere og de nyeste spille computere.